مدیر انجمن خیریه کلیوی استان زنجان گفت : باتوجه به روند کاهش بیماران پیوندی ، پیوند کلیه در زنجان نسبت به سال ۹۸ یک سوم کاهش یافته است
به گزارش روابط عمومی انجمن کلیوی استان زنجان ؛ محمدرضا طهماسبی ظهر روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی (۳۰_۲۳آبان ماه ) در سالن جلسات انجمن کلیوی زنجان با تاکید بر اینکه ورودی بیماران کلیوی از ناحیه فشار خون و دیابت است اظهار کرد: عدم تحرک ، عدم استفاده از رژیم غذایی طبیعی ،سیگار و عفونت های درمان نشده ، بخش روانی و...زمینه ساز این بیماری است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۶۳تا به امروز ۲۰۰۰پرونده بیمار مراقبتی ، پیوندی و دیالیزی در انجمن کلیوی است، افزود : از این تعداد یک هزار و ۶۰۰ نفر با پیوند کلیه و مراقبت از چرخه دیالیز خارج و فعالیت اجتماعی خود ادامه میکنند .
مدیر انجمن خیریه کلیوی استان زنجان با بیان اینکه در زمان حاضر بیش از ۴۰۰ بیمار دیالیزی در زنجان تحت درمان دیالیز قرار دارند، بیان داشت : از این تعداد ۵۰ درصد از آنان واجد شرایط پیوند کلیه هستند، اما هزینههای روزمره، دارویی، درمانی و آزمایشها افزایش یافته که این مسائل امکان عمل را تا حدودی ناممکن کرده است.
طهماسبی با بیان اینکه تعداد بیماران پیوندی نسبت به سال های گذشته روند کاهشی دارد ، تصریح کرد : این موضوع به این معنی است که در ۹۸ بطور میانگین ۴۰ بیمار عمل پیوند کلیه را انجام می دادند اما اکنون این رقم به ۱۲ تا ۱۵ بیمار " یک سوم" کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه هر عمل پیوند بسیار هزینه بر است، تاکید کرد: این انجمن با توجه به ماهیت فعالیت آن که یک نهاد خیریه است و بودجه مشخصی ندارد و تامین هزینه های دارو در اولویت فعالیت آن است، ولی در خصوص انجام عمل پیوند نیز در صورت مشارکت خیرین و انسان های نوع دوست ، در تامین هزینه های عمل پیوند، بیماران را حمایت میکند.
این مسئول خاطرنشان کرد : با راه اندازی کلینیک درمانی تمام چرخه درمان بیماران در این انجمن تجمیع شده که در واقع همان اجرای طرح تحول سلامت است و بیماران با نشانه های اولیه بیماری شناسایی و به پزشکان متخصص جهت پیشگیری از بیماری ،که بیماران به چرخه دیالیز وارد نشوند ارجاع داده میشوند .
طهماسبی در رابطه با مشکلات موجود در انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی زنجان، گفت: گرانی داروهای مورد نیاز بیماران کلیوی، نایاب بودن داروهای خارجی، از جمله مشکلات اساسی بیماران دیالیزی بوده که متاسفانه امسال به دلیل افزایش هزینهها، نداشتن پوشش بیمه دارویی بیماران و ناتوانی تهیه داروها، آزمایشها و سایر هزینههای درمان، بسیاری از بیماران دیالیزی جان خود را از دست میدهند که خواستار مشارکت بیشتر بخش دولتی در این خصوص هستیم تا حدودی مشکلات بیماران رفع شود .
خبرنگار : سمیه محرمی
ویراستار : نرگس بیگدلی